Sari la conținut
News Alert

Misiune de salvare. Un copil dispărut de acasă, găsit după patru ore de căutări

Zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari au răscolit malul Prutului, după ce s-a anunţat la numărul de urgenţe dispariţia unui băiat de 14 ani. Plecase spre şcoală, dar nu a mai ajuns, iar părinţii au pus totul pe seama faptului că în urmă cu o zi profesorul de sport i-a confiscat telefonul mobil pentru că s-ar fi uitat la filme interzise minorilor.

"Cred că i-a fost frică, eu aşa zic, că i-a fost frică, ori ruşine de copii, de elevi. În rest, nu a fost dicuţie cu nimic, eu tot îl calmam că o să-i dea telefonul," a spus Geta Nechita, mama copilului.

"I s-a confiscat telefonul, i s-a adus la cunoştinţă că i se va întocmi un proces verbal şi va fi adus la cunoştinţa conducerii şcolii, nu s-a mai purtat o altă discuţie," a explicat Liliana Lazăr, directoarea şcolii.

Costel Nechita, tatăl copilului: "Nu ştiu ce s-a întâmplat, ce a făcut, nu ştim nimic absolut. Am căutat în ghiozdan, am zis că poate a scris vreun bilet, n-a scris nimic absolut."

Pentru găsirea băiatului s-au mobilizat forţe importante. S-a folosit şi un câine de urmă, iar un elicopter SMURD a survolat zona. După aproape patru ore de căutări a venit vestea bună: copilul a fost găsit de poliţiştii de frontieră.

Băiatul avea hainele ude, semn că s-a aruncat în apă, şi a fost transportat la spital.

"A fost adus cu o stare generală uşor influenţată, cu tegumente reci, pacientul aucză durere la nivelul coloanei vertebrale cervicale, este stabil hemodinamic, conştient," a declarat Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iaşi.

Psihologii au o explicaţie pentru gestul copilului: "Este clar că tânărul a încercat să tragă un semnal de alarmă sau să scape de asumearea responsabilităţii pentru un gest care e neconform cu obligaţiile cuprinse în regulamentul şcolar. Aât părinţii, cât şi cadrele didactice ar trebui să constituie un parteneriat educaţional," a explicat psihologul Florentina Căuia.

După acest incident, băiatul va beneficia de consiliere din partea unui psiholog.