Protest la maternitatea "E. Doamna" faţă de propunerea MS de schimbare a managementului

Data publicării:
protest maternitate

Protestul vine ca urmare a raportului Comisiei de Control a Ministerului Sănătăţii publicat marţi în cadrul căruia specialiştii au propus demiterea managerului, a directorului medical şi sancţiuni pentru personalul medical care s-a ocupat de cazul în care o femeie a născut un bebeluş mort fără să fie asistată de un medic în vreun moment în toate orele de travaliu şi după ce a primit asigurări la internarea în spital că bebeluşul este perfect sănătos.

Ancheta a scos la iveală că medicul de gardă nu era la datorie şi că aparatura din maternitatea a arătat incorect că bebeluşul era viu. Vedeţi aici pe larg concluziile expertizei. 

Protestul pentru susţinerea managerului a început încă de miercuri, aşa cum am semnalat aici, iar cadrele medicale şi-au exprimat dorinţa inclusiv în mediul online, printr-o pagină de Facebook prin care cer ca managerul să nu fie demis. 

La protestele de joi au participat şi părinţii bebeluşului născut mort, care au cerut ca ancheta şi, implicit, măsurile de sancţionare a vinovaţilor să fie duse până la capăt. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri