Ţigări de contrabandă în loc de borcane goale

Data publicării:
tigari 20de 20contrabanda 20printre 20borcane 20goale-38783

În TIR-ul condus de un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldoveană, au fost descoperite 13 tipuri de ţigări, fără timbru fiscal. Șoferul a declarat în fața anchetatorilor că a fost contactat de un bărbat din Republica Moldova care i-a propus să transporte TIR-ul până în Macedonia, urmând ca la destinaţie să primească suma de 500 euro. Acum, basarabeanul riscă până la 7 ani de închisoare.

''Nu, normal că nu ştiam că transport ţigări. Mi-au făcut probleme'', spune şoferul de TIR.

Evaziune fiscală de peste 1 milion de euro

După cinci ore de descărcat şi numărat, inspectorii vamali au prezentat şi captura imensă de ţigări: 632.850 de pachete. Dacă ar fi ajuns să fie comercializate pe piaţa românească, valoarea evaziunii fiscale ar fi depăşit 1 milion de euro.

''Ţigările vor fi confiscate şi apoi distruse. În cauză se efectuează cercetări penale de către Poliţia de Frontieră Albiţa. Locul unde urma să descarce ţigările nu-l cunoaştem în acest moment'', spune Marius Costache, şeful Biroului Vamal Albiţa.

Aceasta este cea mai mare captură de ţigări înregistrată la Vama Albiţa, fiind depăşit ultimul record din 2010, când tot într-un TIR au fost găsite 400.000 de pachete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri