Veşti rele pentru ieşenii care vor să se angajeze

Data publicării:
mai 20putine 20locuri 20de 20munca-33644

Reprezentanţii de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Iaşi se aşteaptă ca până la sfârşitul acestei luni angajatorii să-i înştiinţeze cu privire la concedierea a 300 de angajaţi, aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori la început de iarnă.

Ciprian Necula, director adjunct la AJOFM Iaşi: ”Aceste însştiinţări există, e perioada de început a acestor disponibilizări individuale şi colective, iar persoanele disponibilizate urmează a fi reîncadrate începând cu februarie, martie a anului 2012.”

Pe masura ce se ingroasa numarul somerilor e tot mai greu pentru cei ramasi pe drumuri sa-si gaseasca un nou loc de munca. Este cazul Mariei Ionescu, care de mai bine de un an studiază in zadar oferta AJOFM. Ca să-i fie mai uşor să se angajeze a urmat chiar şi un curs de recalificare profesională.In zadar însă.

Maria Ionescu, şomeră: ”Mă uit de fiecare dată când sunt puse ofertele, dar la meseria pe care o am nu am găsit.Am făcut o recalificare de lucrăptor comercial şi pentru ceea ce caut eu nu este, gasesc cu totul altceva.”

În această sptămână, in judetul Iasi sunt vacante aproximativ 750 de locuri de muncă, dintre care 70 sunt pentru cei care studii superioare. Cele mai multe joburi sunt în domeniul confecţiilor, 330, şi serviciilor peste 240. Asta in conditiile in care in judetul Iasi sunt peste 16 mii de şomeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri