1.000 de euro, recompensă pentru găsirea unui căţel

Data actualizării: Data publicării:
imagini caine cautat (8)

Recompensă record pentru găsirea unui câine. Nu mai puţin de o mie de euro sunt oferiţi pentru orice informaţii despre un bichon de 13 ani care s-a pierdut în noaptea de Anul Nou. Căţelul a dispărut în timp ce se afla în grija unei cunoştinţe şi de atunci nimeni nu l-a mai văzut. Stăpânii l-au căutat cu disperare, dar fără succes.

Câteva poze și filmulețe sunt printre puținele lucruri care îi amintesc Dianei de Vucky, un bichon de 13 ani, care s-a pierdut în noaptea de Revelion. Câinele a rămas în grija unei doamne după ce stăpâna lui încercase, în zadar, să-i găsească un loc la o pensiune canină. Speriat cel mai probabil de zgomotul petardelor, Vucky a dispărut în fugă de lângă cea în grija căreia se afla.

„Am zis că dacă tot vorbisem cu doamna, să nu-l țin în apartament, singur; el obișnuit tot timpul să fie cu cineva, l-am lăsat doamnei. Vucky, într-o fracțiune de secundă, a fugit printre picioarele dânsei”, povesteşte Diana Pușcaș, stâpâna lui Vucky.

„Pe cât de grăsuț este și la 13 ani, așa a luat-o la fugă, până la colț am fugit după el și acolo i-am pierdut urma că a luat-o între blocuri”, îşi aminteşte Ildiko Kosztin, cea care avea în grijă căţelul.

imagini caine cautat (1)
imagini caine cautat (1)

foto arhivă personală

Chiar dacă mai multe persoane l-au căutat toată noaptea, Vucky nu a fost de găsit. Diana refuză să creadă că patrupedului, care face parte din familie de când avea doar șase săptămâni, i s-a întâmplat ceva rău.

„Eu cred că l-ar fi luat o persoană care s-a atașat foarte repede de el și nu-l dorește să-l înapoieze. Sau că nu a reușit nimeni să-l prindă și el este încă pe străzi, speriat.”

Nici anunțurile de pe paginile de socializare, distribuite de sute de ori, nici afișele lipite prin oraș nu au avut succes. Așa că femeia care l-a avut în grijă oferă nu mai puțin de o mie de euro persoanei care poate da informații despre cățel sau chiar îl înapoiază.

„Familia plânge după el, la fel și eu. Am zis că ofer recompensă de o mie de euro. Mai bine decât acasă, la căsuța lui, nu e niciunde”, spune Ildiko Kosztin.

„Există și persoane care probabil nu au avut niciodată un animal, nu știu ce înseamnă un atașament față de un animăluț și posibil ca această recompensă să fie cumva o motivație extrinsecă”, motivează stâpâna lui Vucky.

Diana nu își pierde speranța și crede că Vucky se va întoarce acasă: „Face parte din familie, adică face parte din amintirile noastre, din viața de zi cu zi, este un suflet acolo. Vă rog din suflet să fiți atât de solidari cu situația noastră, cum ați dat dovadă și până acum.”

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri