150 de milioane de euro pentru legarea municipiului Oradea de viitoarea autostradă Transilvania

Data actualizării: Data publicării:
declaratii Bolojan drumuri

Oradea nu are doar o centură pe care mulţi o invidiază, ci se pregăteşte şi pentru legătura la viitoarea autostradă Transilvania. Aceasta va porni din actuala centură, în zona intersecţiei cu drumul spre Sântandrei, va avea o lungime de 20 de kilometri şi va costa aproximativ 150 de milioane de euro. Primăria Oradea efectuează studiul de fezabilitate, pe care îl va preda Companiei de Drumuri. Pe baza acestuia şi cu ajutorul fondurilor europene ar putea începe lucrările la noua şosea de mare viteză.

Ilie Bolojan, primarul Oradei: „Centura Oradea a fost realizată în 10 ani. O șosea cu patru benzi, pasaje rutiere, cu un pod nou peste Crișul Repede, pe o lungime de 16,5 kilometri. Ea s-a realizat pe baza unei colaborări între Ministerul Transporturilor, prin compania de drumuri și autostrăzi, și Primăria Oradea.

Cea mai mare parte din finanţări a fost asigurată de Ministerul Transporturilor, atât din fondurile ministerului, dar și prin accesarea de fonduri europene pentru două dintre pasajele realizate. Cealaltă parte a fost asigurată de Primăria Oradea, prin accesarea de fonduri europene pentru realizarea a două pasaje mari de patru benzi.

În această perioadă suntem într-o fază avansată de a prelua în administrare o suprafață de teren de la Ministerul Transporturilor, către Primăria Oradea, pentru ca la o intersecție care astăzi este rezolvată printr-o girație să realizăm din bugetul Municipiului Oradea un pasaj suprateran cu patru benzi."

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri