1500 de slujbe la bursa locurilor de muncă din Oradea

Data publicării:
standuri

Gyorgy Hangyal are 20 de ani şi a venit la bursă ca să-şi găsească o slujbă pe timpul vacanţei: "Destul de multe firme au venit aici. Şi chiar am spus că vara aceasta se poate găsi loc de muncă dacă omul chiar vrea."

Pe lângă voinţă, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii cerute de angajatori.

"În primul rând caută persoane serioase, care să se prezinte la interviu în momentul în care au zis că vin. Căutăm şi oameni cu experienţă, dar în acelaşi timp căutăm şi oameni fără nici un fel de experienţă. Le oferim şi salarii foarte bune", spune Ligia Geczi, reprezentanta unei firme de recrutare a forţei de muncă.

Cunoaşterea unei limbi străine este un avantaj pentru cei care aleg să muncească în străinătate. Firmele din Occident oferă condiţii bune de lucru şi salarii chiar şi de 10 ori mai mari faţă de cele din România.

"Pentru un asistent bun şi cu o engleză bună poate să înceapă salarizarea undeva de la 13 lire şi să meargă peste 18 lire pe oră", susţine Giorgia Chirilă, managerul unei firme de recrutări.

"Avem peste 67 de societăţi comerciale cu peste 1500 de locuri de muncă vacante", a transmis Csaba Bekesi, directorul executiv al AJOFM Bihor. 250 de slujbe au fost pentru cei cu studii superioare.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri