2500 de orădeni au participat la un miting de susţinere a familiei Bodnariu

Data publicării:
miting Bodnariu Oradea 230116

Mii de baloane colorate și pancarte cu mesaje de eliberare a copiilor familiei Bodnariu au împânzit sâmbătă după-masă Piața Unirii din Oradea. Părinți, bunici și copii au venit pentru a-și arăta compasiunea si sprijinul față de cei doi români ai căror copii au fost luați de statul norvegian pe motiv că le-ar fi aplicat corecții fizice și i-ar fi îndoctrinat religios.

"E dureros, pentru că ne putem pune și noi în situația lor, fiecare."

"Împreună cu familia și cu alți oameni din orașul nostru suntem aici pentru că afirmăm convingerile pe care le avem cu privire la familie. Credem că locul copiilor este în familie, lângă părinți."

"În spiritul cuvintelor Papei Ioan Paul al II-lea ar însemna: comunitatea politică să cinstească familia, să o asiste si să îi asigure în special libertatea de a întemeia un cămin", a spus în faţa mulţumii Laszlo Bocskei, episcop romano-catolic de Oradea.



Cei prezenți și-au exprimat și nemulțumirea față de ceea ce au considerat reacția întârziată a autorităților române.

"Avem un trecut în care suntem obișnuiți ca autoritățile să abuzeze persoanele fizice. Ne solidarizăm cu familia Bodnariu, ne solidarizăm cu ideea de a crește copiii și părinții împreună."

"Legea, chiar dacă are și părți bune, permite foarte multe abuzuri, abuzuri necunoscute nouă până acum, dar în ultima parte se pare că tot mai multe ies la iveală. Oamenii au început să capete curaj", spune Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste din România.

"Noi am pregătit un document pe care îl vom trimite atât la Parlament, cât și la Guvernul României și organizațiilor din Norvegia. Vom încerca să sensibilizăm nu numai opinia publică, ci și pe mai marii noștri care au responsabilități în acest domeniu. Sperăm că nu va mai trebui să facem și alte întâlniri pentru această cauză", a declarat Ioan Bogdan, vicepreședintele Comunității Penticostale din Bihor.

Protestul din Oradea a durat două ore și a adunat de 2500 de oameni.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri