3.000 de scutece, cadou la botez

Data publicării:
scutece

Părinții lui Kristof au aflat de oferta părintelui din Belfir, care cu ajutorul unei fundații din Salaj, oferă trei mii de scutece familiilor care decid să aibă al doilea copil. De aceea au venit din Salonta ca să boteze bebelușul de trei luni.

"Ne bucurăm că au botezat copilul și că am primit ca ajutor aceste scutece", spune Monika Otvos, mama copilului.

"Sunt într-o situație mai dificilă financiar părinții și sunt sigură că o să le prinda bine ajutorul acesta", consideră Florentina Ponta, nașa copilului.

"Au nevoie pentru băiețel, pentru copil, de două baxuri de scutece și mai au încă un băiețel de un an și 7 luni care are nevoie de 2 baxuri de scutece", atrage atenţia Ferencz Ponta, nașul copilului.

Campania de donare de scutece este susținută de o fundație din Sălaj împreună episcopia romano-catolică. Aceasta din urmă oferă câte o mie de scutece în plus față de ce dă organizația.

"Cea mai mare problemă a tinerilor căsătoriți sunt scutecele. Ideea ar fi ca și unde se ține botezul, la acea parohie să se implice și ei cu câte 1000 de scutece", atrage atenţia preotul Marton Kiss.

Pentru familiie care decid să aibă al treilea copil cadoul este și mai consistent.

"Fiecare familie unde se naște al treilea copil și vine la botez o să primească 4000 de scutece."

Familia bebelușului Kristof este prima din județ care primește trei mii de scutece la botez, dar preotul din Belfir spune că așteaptă și alți tineri care nu au posibilități financiare.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Ciprian Platona

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri