Aeroportul Oradea rămâne fără curse externe. TAROM a renunțat la zborurile spre Italia și Spania

Data actualizării: Data publicării:
sala aeroport oradea

Aeroportul din Oradea rămâne internațional doar cu numele. După ce anul trecut o companie low-cost a anulat zborurile pe mai multe rute, TAROM a anunțat că renunță la cele două curse către Milano şi Barcelona care urmau să fie operate din această lună.

Explicaţia oficială, oferită printr-un comunicat postat pe pagina de socializare a aerogării din Oradea, este că au fost vândute prea puține bilete.

„Prețurile oferite pe ruta Oradea-Milano (Bergamo), respectiv Oradea - Barcelona (El Prat) sunt accesibile, putem spune chiar bune, având în vedere prețurile oferite. Cu toate acestea, din informațiile pe care le avem, vânzarea biletelor pe cele două rute a rămas cu mult sub nivelul așteptărilor, media biletelor vândute fiind în jur de 7 bilete/cursă."
(sursa: Facebook/ Aeroportul Oradea)

După ce anul trecut, în octombrie, anunțau introducerea celor două curse externe ale TAROM, șefii Consiliului Judeţean Bihor spun acum că nu au ce să îşi reproşeze.

”Consiliul Judeţean a rezolvat problema cu TAROM, nu? Trebuia să fie două curse. Necazul e că orădenii nu se duc cu avionul. Orice societate comercială, cum este şi TAROM, lucrează pe bază de profitabilitate. Să ai şapte bilete cumpărate pe o cursă pe avion e puţin. Sunt foarte supărat”, a declarat Ioan Mang, vicepreședinte al CJ Bihor.

”Foarte rău pentru Oradea. Că trebuie să plecăm la aeroport, de exemplu, în Debrețin, Cluj, distanța și sunt foarte mulți care pleacă în altă țară. Chiar dezamăgitor”, consideră un orădean.

”E un dezavantaj pentru că și eu trebuie să fac cursa, mă duc la Debrețin, în Cluj, în Budapesta. Alți bani, altă distracție”, spune altul.

Critică la adresa managementului aeroportului și a administrației județene, Primăria Oradea propune subvenţii acordate companiilor aeriene, atragerea curselor low-cost și profesioniști în funcții cheie pentru păstrarea curselor externe.

”E un lucru grav pentru Oradea să rămână fără nicio cursă internațională și de aceea ne manifestăm încă o dată intenția de a intra în acționariatul Aeroportului Oradea. Noi considerăm că, împreună cu Consiliul Județean, putem găsi o rezolvare. (...) Am început din anul 2016 şi o ţinem într-o invitaţie în fiecare an, dar trebuie ca şi Consiliul Judeţean să accepte acest lucru”, a declarat Florin Birta, viceprimar al Oradei.

”Am dat cele bune facilităţi, am avut cele mai mici tarife. Dacă nu sunt călători, ce implicare poţi să ai? Iar o altă implicare - nu poate fi vorba. Aeroportul este o regie autonomă, care nu poate să aibă mai mulţi stăpâni, nu este o societate pe acţiuni. Singura implicare pe care o putea face primăria era să dea la timp prismele şi să contribuie la publicitate„, a fost replica vicepreședintelui CJ Bihor, Ioan Mang.

În timp ce muncitorii lucrează la extinderea pistei şi la construirea unui terminal nou, investiţii de peste 28 de milioane de lei, pe Aeroportul Oradea vor rămâne doar zborurile de tip charter, către Turcia şi Israel.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri