Alegeri parlamentare 2016 | Peste 500.000 de bihoreni îşi aleg parlamentarii

Data actualizării: Data publicării:
vot 2

Peste 500 de mii de bihoreni sunt așteptați astăzi în cele 652 de secții de votare din Bihor, pentru a-și alege parlamentarii care să-i reprezinte în următorii patru ani. 172 de candidați sunt propuși de partidele din județ pentru cele 4 locuri de senatori și 9 de deputați care îi sunt repartizate Bihorului.

vot 2

La precedentele alegeri parlamentare, cele din 2012, prezența la vot în Bihor a fost de 43,44%. Din acest punct de vedere, județul a fost pe locul 15 la nivel național.

Dacă în orașe au votat atunci aproape 41% dintre cei trecuți pe listele electorale, în mediul rural au trecut pe la urne mai bine de 46% dintre cei cu drept de vot.

Autoritățile au luat toate măsurile ca ziua votării să se desfășoare fără incidente. Pompierii bihoreni au verificat în ultimele zile toate secţiile de votare din judeţ şi au înlăturat peste 600 de nereguli identificate. De asemenea, personalul Inspecţiei de Prevenire i-a instruit pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor pe şefii şi vicepreşedinţii tuturor secţiilor de votare din judeţ.

În ziua votării sunt mobilizaţi 725 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, dintre care 440 asigură măsuri de pază şi protecţie la 220 de secții de votare din județul Bihor.

„30 de pompieri au efectuat misiuni de control și desfăşoară alte operațiuni specifice. Totodată, 175 de pompieri militari din cadrul subunităților din tot județul sunt pregătiți să intervină operativ în cadrul producerii unor situații de urgență, iar un efectiv de 50 de pompieri sunt constituiţi în rezerva de intervenţie”, a transmis căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU „Crişana”.

Pe 11 decembrie sunt mobilizaţi peste 870 de poliţişti bihoreni. Aceştia „asigură paza transportului buletinelor de vot şi a materialelor necesare votării la locurile de depozitare a buletinelor de vot de la sediile primăriilor. De asemenea, poliţiştii bihoreni asigură paza transportului buletinelor de vot şi a materialelor necesare votării de la sediul primăriilor la secţiile de votare şi paza şi protecţia secţiilor de votare”, a anunţat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

„Poliţiştii bihoreni se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale. De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, au fost constituite echipe operative de poliţişti, care vor acţiona conform competenţelor”, a completat subcomisarul Dinu.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă, format din poliţişti care vor fi pregătiţi să acţioneze dacă va fi necesar.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri