Autobuz turistic prin Oradea. Vehiculul a fost cumpărat din Norvegia

Data publicării:
autobuz turistic

Oradea, admirată dintr-un autobuz turistic. Este oferta societății locale de transport în comun, care pune la dispoziția vizitatorilor orașului un vehicul special, decapotabil. Adus din Norvegia, acesta oferă călătorilor informații în patru limbi despre obiectivele turistice aflate pe traseu. Autobuzul turistic va intra în funcțiune peste două săptămâni.

Autobuzul turistic a fost adus din Oslo, unde a fost folosit din 2008. Are peste 60 de mii de kilometri la bord şi a costat societatea orădeană de transport în comun 67 de mii de euro. Capacitatea vehiculului este de 33 de locuri.

"Fiecare scaun este dotat cu posibilitatea de traducere în patru limbi, la cască. Autobuzul are instalaţie de sonorizare pentru amplificare şi microfon cu şase boxe", susţine Viorel Pop, directorul OTL.

Autorităţile locale vor pune la punct un traseu lung de 15-20 de kilometri care să cuprindă toate obiectivele istorice din Oradea. Vor fi şase curse zilnice, iar preţul va fi stabilit în următoarele zile.

"Cei care doresc să călătorească cu acest autobuz pot să se dea jos în staţiile intermediare să viziteze obiectivele respective şi în următorul autobuz să se urce, să se deplaseze să vadă şi alte obiective", a explicat directorul OTL.

"Super. Super. Am văzut şi în Budapesta şi e foarte plăcut. Am văzut Budapesta de pe un autobuz din acesta şi e foarte plăcut", spune o orădeancă.

"- Noi nu suntem obişnuiţi cu domnia asta mare.
- Dar pentru turişti?
- Pentru turişti merge", consideră un localnic.

Autobuzul turistic va fi văzut pe străzile din Oradea peste două săptămâni, după ce vor fi întocmite toate documentele necesare.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri