BIHOR. Controale medicale în şcoli

Data publicării:
BETA CONTROALE SCOLI

Controalele au început încă din a doua zi de şcoală. Copiilor li se ia temperatura şi le sunt examinate mâinile, ochii şi gura.

"Noi urmărim hepatita de tip A, bolile digestive, cele respiratorii, pediculoza, scabia, micozele", explică dr. Daniela Rahotă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Toţi elevii şi preşcolarii din Bihor trec în aceste zile prin triajul epidemiologic. Chiar şi după examinările medicale dăscălii trebuie să fie foarte atenţi la copiii care dau semne de boală.

„Am făcut în aşa fel încât toţi copii să treacă prin acest triaj. Care sunt absenţi... se face triajul în momentul când sosesc la şcoală", spune Mircea Mitran, directorul şcolii "Oltea Doamna" din Oradea.

În cazul în care un elev este depistat cu o boală contagioasă sau parazitară, el va fi izolat la domiciliu până se însănătosește.

Anul trecut, în urma triajului epidemiologic a fost descoperită o epidemie de rubeolă. Nu mai puţin de 152 de elevi au fost trimişi atunci acasă. De regulă cele mai frecvente boli transmisibile depistate sunt anginele şi infestarea cu păduchi.

reporter: Andrea Crişan
operator: Cristian Rusu
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri