Căldura, verificată online. Contoarele din Oradea vor fi citite automat

Data publicării:
caldura 020914

Potrivit proiectului aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Local, toţi proprietarii de apartamente vor fi contorizaţi şi vor putea verifica online, în orice moment, cât au consumat şi cât au de plătit. Noul sistem va permite stabilirea cu exactitate a locurilor unde produc pierderile de energie termică în reţea.

"Este nevoie de implementarea acestui sistem în Municipiul Oradea deoarece parcul de contoare existent la ora actuală este într-un grad avansat de uzură şi această situaţie generează costuri foarte mari, mai ales în ce priveşte întreţinerea şi reparaţiile", explică Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Asociația de proprietari Pro Ploc din cartierul Nufărul are peste 400 de apartamente. Președintele spune că un sistem automat va elimina eventualele erori la citirea contoarelor de termoficare.

"Bănuiesc că aceste aparate se vor citi prin unde radio sau chiar prin satelit. Ori viaţa ne-a demonstrat la toţi că aceste aparate sunt foarte sofisticate şi eroarea este foarte mică", este de părere Ştefan Şule, preşedintele asociaţiei de proprietari Pro Ploc.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 18 milioane de lei, sumă care va fi finanţată printr-un contract de tip credit-furnizor. Asta înseamnă că lucrările vor fi plătite lunar, în rate egale, timp de patru ani. Sistemul trebuie implementat în cursul a 14 luni.

Reporter: Orsolya Nagy
Operator: Gábor Szilágyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri