Cursuri de limba maghiară pentru orădeni, organizate de o asociaţie din oraş

Data publicării:
cursuri maghiara 010414

Deşi este considerată o limbă grea, cei care s-au înscris la cursul de maghiară spun că învaţă uşor cuvintele şi expresiile.

"În situaţii cotidiene se descurcă, deci începând de la piaţă, cumpărături la piaţă, sau pe stradă, în legătură cu circulaţia, în legătură cu ştirile zilei, cu temperatura", spune Réka Tamás-Péter, profesoară de limba maghiară.

Cei mai mulţi dintre cursanţi spun că s-au înscris ca să înveţe să comunice cu colegii şi clienţii vorbitori de maghiară.

"Fiind manichiuristă şi lucrând în salon, aveam foarte mulţi colegi maghiari. Din frustrare că nu pricepeam ce vorbeau, plus aveam cliente maghiare şi, prin urmare, am zis că n-ar fi o idee rea să mă apuc şi eu de limba maghiară", explică Diana Carţis.

După ce termină cursul de bază, doritorii se pot înscrie în cel de-al doilea modul. Acesta le permite să discute despre noţiuni abstracte, cum ar fi dorinţele pentru viitor. Materialele didactice sunt aduse de la Cluj-Napoca.

"Foarte multă lume doreşte să înveţe limba maghiară să o folosească la locul de muncă ori pur şi simplu are relaţii cu foarte mulţi unguri sau alţii doresc să meargă în Ungaria", susţine Veronica Cabalaş, dezvoltatorul proiectului.

Cursul de limba maghiară se desfăşoară la centrul Posticum din Oradea, pe Strada Teiului. Lecţiile cuprind 30 de ore, se desfăşoară pe parcursul a 6 săptămâni, în grupe de 4-7 persoane, iar costul este de 420 de lei pe participant.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri