Drumurile spre Marghita, în programul de reparare

Data publicării:
BETA marghita

Gropi, spărturi şi tronsoane lungi de piatră cubică. Aşa arată drumul naţional 19E, între Biharia şi localitatea Chiribiş, aflată în apropiere de Marghita. Şoseaua de aproape 40 de kilometri este una dintre rutele care leagă oraşul din nordul Bihorului de reşedinţa de judeţ.

În aceeaşi stare este şi tronsonul 18 de kilometri care leagă oraşul Marghita de Săcueni, unde se intră pe panglica de asfalt neted ca-n palmă a drumului naţional 19 Satu Mare - Oradea.

"E foarte rău drumul. Toată maşina se rupe. Şi arcurile, deja o să schimb al doilea rând de arcuri", spune un şofer.

"Drumul încolo spre Marghita este foarte rău, de aceea am venit aşa, am ocolit", îl completează o şoferiţă.

Guvernul i-a cerut acum companiei naţionale de drumuri să includă cele două tronsoane în programul pentru repararea drumurilor naţionale, desfăşurat în 15 etape. În prezent, se lucrează pe etapele 4, 5 şi 6, iar drumurile bihorene ar intra în etapele 8, respectiv 9. Pentru acestea, licitaţiile vor începe anul viitor.

"Am auzit de mai multe ori tronsoanele astea că se reabilitează, se reface, dar totdeauna cu promisiunile am rămas", spune, cu amărăciune, Zoltán Pocsaly, primarul Marghitei.

Pe lângă cele două drumuri, Guvernul a solicitat CNADNR includerea în programul de reparare a altor două drumuri din Bihor: tronsonul dintre Borş şi Oradea al DN1, respectiv şoseaua de 22,5 km dintre Uileacul de Criş şi Spinuş.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Ciprian Platona

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri