Focuri de armă şi urmăriri la frontiera de nord | Peste 33.000 de pachete de țigări, confiscate

Data publicării:
foto tigari (2)

În ultima zi din octombrie şi prima din noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit peste 33.000 de pachete de țigări de contrabandă. Valoarea acestora ajunge la aproape 400.000 de lei. Patru persoane sunt cercetate pentru contrabandă, iar pentru prinderea a doi dintre ei poliţiştii de frontieră au tras focuri de armă.

foto cu caracter ilustrativ

Primele capturi au fost făcute pe 31 octombrie, când poliţiştii de frontieră au observat în localitatea suceveană Siret o femeie care avea asupra sa trei bagaje voluminoase pline cu ţigări. În vârstă de 61 de ani, aceasta a fost dusă la sediul Poliţiei de Frontieră, moment în care a declarat că nu se simte bine.

A fost dusă la spitalul din oraş pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar nu a fost nevoie să fie internată. În schimb, va fi cercetată pentru contrabandă, pentru că în bagajele sale au fost găsite 635 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. În valoare de 7.600 de lei, marfa ilegală ce urma să fie vândută pe piața neagră.

Tot în Suceava, şi tot la final de octombrie, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului Brodina a descoperit trei colete cu țigări ascunse în vegetație, în apropierea graniţei.

Autorităţile au numărat peste 6900 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.000 de lei.

A doua zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului au fost nevoiţi să tragă şase focuri de avertisment pentru a opri doi ucraineni care transportau 21 de colete cu ţigări către interiorul țării.

„În urma inventarierii, s-a constatat că cele 21 de colete conțineau 10.320 de pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de 121.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării”, a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației, subcomisarul Radu Lungu.

Câteva ore mai târziu, un echipaj din Sighetu Marmaţiei a pornit în urmărirea unui autoturism înmatriculat în Irlanda, despre care se dețineau date că transportă țigări de contrabandă.

„Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de către polițiștii de frontieră continuându-și deplasarea în mare viteză, iar după aproximativ 3 kilometri autoturismul a fost blocat şi conducătorul auto reținut.Pe bancheta din spate a autoturismului au fost observate patru colete cu țigări”, a precizat subcomisarul Radu Lungu.

Aproape 800 de pachete au fost găsite în maşina al cărui conducător, un bărbat de 20 de ani nici nu avea permis.

Alte 14.300 de pachete au fost găsite, tot pe 1 noiembrie, de aceeaşi poliţişti de frontieră din Sighetu Marmaţiei, în apropierea malului râului Tisa.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri