Incendiu la sediul Administraţiei Parcului Natural Apuseni

Data publicării:
incendiu sediul Adm Parc Natural Apuseni Sudrigiu 151117 (3)

Un violent incendiu a afectat marţi dimineaţa sediul Administraţiei Parcului Natural Apuseni, aflat în comuna bihoreană Sudrigiu. Focul a afectat o magazine de lemne lipită de corpul principal şi sute de metri pătraţi din acoperişul clădirii. Pompierii încearcă acum să afle care a fost cauza incendiului.

incendiu sediul Adm Parc Natural Apuseni Sudrigiu 151117 (1)
incendiu sediul Adm Parc Natural Apuseni Sudrigiu 151117 (1)

ISU „Crişana” a fost anunţat de izbucnirea flăcărilor în jurul orei 9:50. Spre locul incendiului au pornit nouă pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Ștei, cu două autospeciale.

Când au ajuns în zonă, salvatorii au observat că focul a cuprins o magazie de lemne și aproximativ 200 de metri pătrați din acoperișul clădirii învecinate.

„Forţele de intervenţie au acţionat simultan pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi pentru protecţia încăperilor clădirii, reușind să împiedice dezvoltarea acestuia în interiorul construcției și la întregul acoperiș, cu o suprafață de circa 600 de metri pătrați”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU „Crişana”, căpitanul Camelia Roşca.

Patru ore a durat operaţiunea de stingere a focului. Intervenţia a fost îngreunată de cantitatea mare de lemne aflată în construcţia cuprinsă de flăcări.

„Ca urmare a producerii evenimentului, au ars magazia și lemnele de foc depozitate în interiorul acesteia (aproximativ 40 de metri steri) și o suprafață de circa 200 de metri pătrați din acoperișul clădirii și s-au degradat mobilierul și ferestrele încăperii situate sub porțiunea de acoperiș afectată de flăcări”, a precizat căpitanul Camelia Roşca.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Într-o declaraţie pentru portalul eBihoreanul, directorul Administraţiei Parcului Natural Apuseni, Alin Moş, a precizat:"Colegii care erau aici nici n-au ştiut ce se întâmplă până când un domn a intrat în sediu şi le-a spus că a văzut flăcările de pe şosea.” Potrivit lui Moş, în incendiu a fost distrusă complet şi sala de conferinţe a clădirii.

În schimb, focul nu a afectat documentele sau aparatura Administraţiei, informează eBihoreanul.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri