La vot, cu trenul. Zeci de studenţi basarabeni din Oradea au plecat să voteze la Timişoara

Data publicării:
studenti moldoveni cu steag

Zeci de studenţi basarabeni din Oradea s-au urcat în tren duminică dimineaţa, la ora 3 şi 15 minute. Toţi au pornit la drum cu un singur gând: să ajungă la Timişoara şi să voteze.

"Cum ajungem la stație, îi așteptăm pe cei din Alba Iulia, pentru că ajung la 7 și 10 minute. Apoi ne mișcăm toți spre secția de votare."

Alina Bocancea are 19 ani şi este studenta la Universitatea din Oradea. Duminică a votat pentru prima dată.

"Eu votez pentru țară, pentru patrie, pentru un viitor mai bun, pentru a spune nu mafiei și nu corupției. M-aș întoarce în țară cu o singură condiție: să fie locuri de muncă și salarii bine plătite", spune Alina.

La fel ca Alina gândesc şi alţi tineri basarabeni, care au venit la studii în Oradea.

"Eu m-aş întoarce în ţară sub orice condiţii. Republica Moldova m-a educat, m-a crescut şi aş dori să ajut ţara mea", susţine Chiril Bobinciuc.

"Suntem tineri și suntem cei care creează viitorul. Vreau să mă întorc într-o țară în care munca profesorilor, a medicilor și a tuturor să fie apreciată", este de părere Valeria Negruță.

"Eu merg la vot pentru că îmi pasă și pentru că vreau o schimbare în bine în țara mea", spune Doinița Boboceanu.

După mai bine de trei ore de mers cu trenul, la ora 7 şi jumătate, tinerii din Oradea au ajuns la singura secţie de votare deschisă în Timişoara.

"- A meritat drumul până la Timişoara să votezi?
- Da, pentru că votul meu contează. Să ne putem întoarce înapoi acasă, să nu fim nevoiți să plecăm", consideră Alina Bocancea.

"Sunt foarte obosită. Desigur, a meritat pentru că fiecare vot aduce o schimbare, fiecare speră la o viaţă mai bună acasă", afirmă Tatiana Kirillov.

Secţia de votare din Timişoara a fost pregătită cu o mie de buletine de vot.

Reporteri: Mariana Gurgu, Corina Sifu
Operatori: Robert Rezmuves, Adrian Hriscu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri