Maşini de lux, echipate cu volane produse în Bihor

Data publicării:
Lamborghini volan

Investiţia făcută în localitatea care nu are mai mult de 4 mii de locuitori ajunge la un milion şi jumătate de euro. Fabrica produce numai marfă pentru export. În fiecare săptămână 500 de volane sunt trimise spre Statele Unite, Coreea sau Italia, unde vor fi montate pe mașini de lux.

„Producem volane pentru Porsche, principalul client, Hyundai și câteva pentru Lamborghini", explică Monica Orbai, managerul fabricii de volane din Biharia.

Investitorii au decis să angajeze numai localnici. „Angajați avem în jur de 87 momentan, majoritatea sunt din Biharia, 90%". Au făcut traininguri inclusiv în Italia, au fost trimiși pentru schimb de experiență", spune managerul fabricii. 

Iar acest lucru îi bucură pe localnicii care spun că în comuna lor puteau să lucreze până acum doar în agricultură. Munca este migăloasă şi presupune proceduri diferite, în funcție de client. Dacă pentru Lamborghini volanele sunt îmbrăcate în piele întoarsă, cele pentru producătorul german sunt lucrate în lemn prețios.

Impresionate de suma investită în comuna lor de patronii italieni, autorităţile locale au promis că le vor pune la dispoziţie toată infrastructura necesară.

„Am promis că o să asfaltăm drumul până la hala de producție, mai avem o firmă din Marghita care s-a mutat în comuna noastră și o să asigurăm asfaltul", susţine Zoltan Szilagyi, viceprimarul comunei Biharia.

Pentru că îşi doresc să extindă producţia fabricii, investorii sunt decişi ca la începutul anului viitor să mai angajeze 30 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri