O trupă orădeană, la Campionatul Mondial de hip-hop

Data actualizării: Data publicării:
hip hop

Sunt tineri, talentaţi şi împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru hip-hop. Vorbim despre componenţii trupei orădene Ritm on Stage, care, deși sunt împreună de puțin timp, au reușit o performanță de invidiat: calificarea la Campionatul Mondial de Dans Hip-Hop. Competiţia va avea loc tocmai în Arizona, în vara acestui an.

Trupa "Ritm On Stage" a luat naştere în urmă cu mai puţin de jumătate de an. Talentaţi şi pasionaţi de acelaşi stil de dans, tinerii şi-au adjudecat deja patru premii la Campionatul Naţional de hip-hop care a avut loc zilele trecute la Oradea. Această performanţă le-a adus calificarea la Campionatul Mondial care se va desfăşura între 7 şi 12 august, în Arizona.

"- Ce a însemnat pentru voi premiul întâi pe care l-aţi câştigat la categoria adulţi?
- Un impuls foarte mare, o energie şi gândul că putem reuşi să mergem mai departe şi că putem să facem o demonstraţie foarte bună la mondiale, reprezentând ţara", spune Edward Babics, coregraful trupei "Ritm On Stage".

Dansatorii au muncit enorm pentru aceste rezultate.

"Aveam antrenamente zilnic, două trei -ore", recunoaşte Bianca Puşcău, membră a trupei. Colega sa Briana Kerezsi dansează de şase ani. Pentru ea, premiul câştigat "a însemnat foarte mult, o experienţă de care nu mulţi oameni au parte şi ne bucurăm".

Campionatul Mondial de Dans Hip-Hop este cea mai importantă competiţie de acest gen din lume. Peste 400 de dansatori din 50 de ţări vor fi prezenţi, în vara acestui an, la concursul de peste Ocean.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri