ORADEA. Coaliţia pentru Familie organizează, sâmbătă, Marşul pentru Viaţă

Data publicării:
coalitia pentru familie

Referendumul prin care se cere definirea familiei ca o instituţie întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie ar putea avea loc pe 23 aprilie. Coaliţia pentru Familie a strâns mai bine de trei milioane de semnături în favoarea consultării populare şi are sprijinul partidelor politice. Sâmbătă va avea loc o adunare publică pentru a cere modificarea articolului 48 din Constituţie, urmată de Marşul pentru Viaţă.

Alina Bonchiş, avocat: "În momentul de faţă, ca procedură, pot să vă spun că a fost realizată şi etapa verificării de către comisia juridică a Camerei Deputaţilor, care la data de 7 martie 2017 a confirmat că acest proiect de modificare a constituţiei are girul din punct de vedere juridic."

Daniel Burtic, reprezentant al Coaliţiei pentru Familie Bihor: "Dacă mă întrebaţi în ce măsură Coaliţia pentru Familie trebuie să se implice în organizarea referendumului, vreau să vă spun că atributul Coaliţiei este să se implice în campanie pentru promovare."

Partidele politice au semnat un protocol prin care se angajează că vor sprijini organizarea referendumului.

Daniel Burtic, reprezentant al Coaliţiei pentru Familie Bihor: "Partidele vor trebui să se ţină de cuvânt. Referendumul acesta nu poate să fie evitat, pentru că a urmărit toţi paşii care sunt. Problema este când va avea loc."

Orădenii chestionaţi de reporterii Digi24 Oradea susţin referendumul: "Este bine. Căsătoria între bărbat şi femeie, în cuplurile la fel nu este ok."

"- Credeţi că ar fi bine să se facă referendumul?
- Da, de ce să nu? Doar este democraţie, se poate alege, fiecare ce doreşte."


"Mi se pare foarte bine şi sunt de acord cu acest lucru. Aşa este dat de la Dumnezeu, căsătoria să fie între un bărbat şi o femeie. Aşa este normal."

Sâmbătă va fi organizată o adunare publică prin care se cere modificarea articolului 48 din Constituţie. Tot sâmbătă, va avea loc şi Marşul pentru Viaţă desfăşurat în peste 200 de oraşe din România.

Gabriel Vişan, directorul Centrului Puls Oradea: "Marşul pentru Viaţă a debutat într-o formă organizată prima oară la Oradea în anul 2013, cu scopul de a milita public pentru dreptul la viaţă al copilului nenăscut şi pentru dreptul femeii de a fi consiliată, sfătuită şi informată înainte de a lua o decizie cu privire la ea şi la viaţa copilului ei."

Numai în Bihor vor fi aşteptate la acţiunea de sâmbătă 10 000 de persoane. Evenimentul va începe la ora 16.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri