Peste 500 de persoane s-au înscris la Digi Oradea City Running Day

Data actualizării: Data publicării:
pregatiri Oradea Digi City Running Day

A început numărătoarea inversă pentru alergătorii care vor participa la Semimaratonul Internaţional Digi Oradea City Running Day. La start se vor alinia concurenţi atât din ţară, cât şi din Kenya, Irlanda, Scoţia, Statele Unite ale Americii, Grecia sau Ungaria. Startul se va da în centrul Oradei, duminică, la ora 10.

La competiţia de duminică s-au înscris până joi dimineaţă peste cinci sute de persoane. Organizatorii se aşteaptă la 850 de concurenţi care urmează să alerge în probele de semimaraton, 10 kilometri, 5 kilometri, ştafeta companiilor ori în crosul rezervat copiilor.

"Am participat până acum la probele de ştafetă. Pot să zic că e o experienţă unică în viaţă, deşi la final eşti cam epuizat. Susţin modul de viaţă sănătos", spune Ionuţ Marţi, unul dintre cei înscrişi în competiţie.

"Fondul de premiere am reuşit şi anul acesta să îl păstrăm ca şi anul trecut, 12 mii 600 de lei. Premiul mare, deci locul I la proba de semimaraton şi 10 km fete şi băieţi este separat de 800 de lei şi 600, 400, 200 şi 100 de lei pentru primii 5. Medaliile de finish sunt turnate şi făcute cu mâna; sunt aduse din Ungaria special pentru toţi cei care participă la acest eveniment şi termină", spune Jozsef Deme, organizatorul competiţiei.

Pe pistele de alergare se antrenează în aceste zile şi jurnaliştii de la Digi24 Oradea. Ei vor face echipă şi în această competiţie.

"Am mai participat la Bucureşti la o astfel de competiţie în urmă cu doi ani. Atunci am alergat 10 kilometri, acum vor fi doar 5. Însă e o responsabilitate, e o provocare având în vedere că voi alerga într-o concurs de ştafetă şi trebuie să obţin un timp mai bun sau cel puţin la fel ca şi colegii mei, ceilalţi trei colegi. E o plăcere să alergi alături de alte câteva sute de persoane", spune Claudiu Mihuţ, reporter Digi24 Oradea.

"Cinci ani la rând am participat şi eu, dar ca şi cameraman. Vreau să văd cum este şi care îmi sunt limitele. Pregătirea merge destul de bine. Între timp m-am înscris şi la o sală de cross fitness. De trei ori pe săptămână merg câte o oră şi mă mai antrenez acolo", spune şi Robert Rezmuves, operator Digi24 Oradea.

Manifestarea sportivă se va desfăşura în centrul istoric al Oradei. Startul se va da din Piaţa Ferdinand, la ora 10, pentru toate probele de concurs, în afară de cursa copiilor care va începe la ora 13. Semimaratonul internaţional Digi Oradea City Running Day numără anul acesta şase ediţii.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri