Podul rutier care sfârşeşte într-o poiană

Data actualizării: Data publicării:
pod Vad

Un pod de un milion şi jumătate de lei spre... nicăieri. Se întâmplă în comuna bihoreană Vadu Crişului, unde autorităţile locale au construit un pod peste Crişul Repede, care face legătura între şosea şi ... marginea unei păduri. Primarul are însă planuri mari şi vrea să construiască în continuare un drum până la cele mai importante obiective turistice din zonă.

Drumul celor care traversează podul rutier ridicat peste Crişul Repede, în Vadu Crişului, sfârşeşte brusc într-un loc de campare de la marginea pădurii.

"- Podul e frumos, doar că ar necesita în continuare.
- Nu duce deocamdată nicăieri.
- Nu duce nicăieri."

"Nu poţi să mergi mai departe, doar că-l traversezi şi te întorci înapoi, în rest merg oamenii dincolo după lemne la pădure sau după ciuperci."

"Şoferii care se abat de la drumul principal şi vor să treacă acest pod vor constata la capătul lui că aici pot să găsească doar o poieniţă înconjurată de pădure şi că vor fi nevoiţi să facă cale întoarsă", a remarcat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

O poeniţă din care va porni un drum, lung de 800 de metri, prin pădure până la peştera Vadu Crişului. Acesta este planul edilului, care spune că fără noul pod, turiştii nu puteau ajunge în Defileul Crişului decât pe calea ferată.

"Scopul a fost de-a face legătura şi a face acest camping în zonă şi de-a amenaja, de ce nu, împreună cu Consiliul Judeţean un drum până la locaţia de care am pomenit. Dacă veniţi vara, vă spun eu, e plin de corturi şi maşini în această zonă", spune Dorel Cosma, primarul din Vadu Crişului.

Şi tot în jurul zonei de campare edilul vrea să le ofere turiştilor tot felul de posibilităţi de recreere.

"O suprafaţă de două hectare în care vrem să amenajăm locuri de campare, debarcaderul bărcilor care vin pe Crişul Repede, a raftingului, o locaţie şi, de ce nu, un bazin de înot în apropiere."

Podul a costat aproximativ un milion şi jumătate de lei, bani plătiţi din bugetul local. În acelaşi loc a existat până acum 40 de ani o altă trecere care asigura accesul oamenilor spre cariera de calcar din zonă. Vechiul pod a fost însă distrus în urma unor inundaţii.

Reporter: Anca Deac
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri