Rechizitele gratuite vin cu întârziere. 13 mii de elevi din Bihor vor primi pachetele abia în luna noiembrie

Data publicării:
rechizite

Din cei aproape 1000 de elevi ai școlii Oltea Doamna din Oradea, 29 au cerut încă de la începerea anului de învăţământ să primească rechizite gratuite. Sunt cei au venitul pe membru de familie de cel mult 50% din salariul minim pe economie şi au trecut printr-o anchetă socială. Până acum nu au primit un răspuns.

"Aceste rechizite nu au venit, copiii le așteaptă. Nu sunt de o foarte bună calitate, dar le sunt de folos", susţine Florentina Socolan, consilier educativ la şcoala Oltea Doamna din Oradea.

Întârzierea este cauzată de contestaţia depusă de o firmă în legătură cu rezultatele licitaţiei pentru rechizitele gratuite. "Așteptăm răspunsul de la Autoritatea Națioanală pentru Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice și sperăm că în două-trei săptămâni elevii să poată beneficia de aceste pachete", a precizat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Bihor.

Între timp, părinții au fost nevoiți să cumpere din propriul buzunar caietele și rechizite necesare. Pentru cele împărţite în şcoli statul plăteşte 25 de lei, în cazul rechizitelor pentru şcolarii din ciclul primar, și 30 de lei pentru elevii din gimnaziu.

În ciuda gratuităţii oferite, sunt şi părinţi care refuză rechizitele oferite de minister. Ei dau vina pe birocraţia şi taxele pe care le presupune întocmirea dosarului pentru caiete şi creioane.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Cristian Rusu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri