Schimb de experienţă în domeniul fondurilor europene

Data actualizării: Data publicării:
drapel R. Moldova

Prefectul de Bihor a primit luni vizita a 27 de directori ai unor servicii publice din raionul Hânceşti, din Republica Moldova. Aceştia se află în Oradea pentru un schimb de experienţă în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene şi implementarea proiectelor europene.

Asta pentru că și peste Prut există posibilităţi de finanţare cu bani de la Uniune.

Împreună cu omologii lor din Bihor, oaspeții moldoveni au vizitat patru instituţii pentru a vedea modul practic de lucru. Din Oradea, delegaţia va merge pentru un schimb de experienţă şi în Ungaria, la Debrețin.

Vasile Cucerescu, preşedintele delegaţiei din Republica Moldova: "În Moldova s-au deschis foarte multe fonduri pentru diferite instituţii, dar, din păcate, e foarte puţină lume cu competenţe necesare în ceea ce priveşte implementarea proiectelor europene. Bănuim că aceste întâlniri vor reprezenta un fel de gură de oxigen în ceea ce priveşte stimularea funcţionarilor publici în a aplica pentru diferite proiecte europene."

Claudiu Pop, prefectul de Bihor: "Sunt patru instituţii deconcentrate prinse în acest proiect, respectiv Finanţele bihorene, Direcţia de Cultură, Inspectoratul Şcolar şi APIA Bihor, care împreună cu omologii lor din cele două raioane, Hânceşti şi încă un raion din Republica Moldova, vor face un schimb de experienţă."

Vizita vine după ce reprezentanţi ai Universităţii din Oradea au fost în Republica Moldova la începutul lunii mai.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri