Simulare "cod roşu" a pompierilor la o firmă din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
cod rosu pompieri simulare (1)

S-a dat alarma marţi seara printre pompierii orădeni, chemaţi să stingă un incendiu care a cuprins depozitul de materii prime ale unei firme de componente electronice din Oradea. A fost scenariul unui exerciţiu amplu, care a simulat un cod roşu de intervenţie în cazul unui eveniment soldat cu mai multe victime şi pagube uriaşe.

cod rosu pompieri simulare (1)
cod rosu pompieri simulare (1)

sursă foto: ISU Crişana

Potrivit scenariului, în jurul orei 19.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a primit apelul de urgenţă prin care era anunţat de producerea incendiului. Salvatorilor le era semnalat faptul că în depozitul cuprins de flăcări sunt aproximativ 280 de persoane. Multe dintre acestea erau în imposibilitatea de a ieşi din cauza fumului gros.

"Din cauza materiale combustibile depozitate în spaţiul respectiv, flăcările se extind cu repeziciune, la nivelul acoperișului clădirii", a fost una din condiţiile descrise în scenariul intervenţiei.

La locul incendiului au fost trimişi 50 de pompieri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea. Aceştia au avut la dispoziţie trei autospeciale de stingere, maşini de descarcerare şi transport al victimelor, două autospeciale de salvare de la înălţime, un microbuz, trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă, zece echipaje de paramedici şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Bihor.

Salvatorii au căutat şi evacuat 27 de persoane rămase în depozitul în flăcări, le-au acordat primul ajutor şi au lichidat incendiul.

În cadrul acţiunii care a implicat testarea Planul Roşu de intervenţie al judeţului Bihor, au fost implicaţi atât pompieri, poliţişti şi jandarmi, cât şi personalul Serviciului de Ambulanţă, al Spitalului Clinic Judeţean şi al Direcţiei de Sănătate Publică.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri