Sorin Rogia, principalul suspect în crima dintr-un parc din Oradea, a fost prins la Timişoara

Data actualizării: Data publicării:
FOTO SUSPECT ROGIA SORIN IOAN

Sorin Rogia, considerat principalul suspect în uciderea, acum aproape două săptămâni, a unui tânăr de 27 de ani din Oradea, a fost prins la Timişoara. El se află acum în custodia autorităţilor judiciare din Oradea, au informat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

"În cursul serii de 20.11.2017, organele de poliţie l-au identificat pe raza municipiului Timişoara pe inculpatul Rogia Sorin Ioan, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale si arestarea preventivă în lipsă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor", a anunţat marţi dimineaţă procurorul Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit news.ro, poliţiştii de la Transporturi Feroviare l-au depistat pe Sorin Rogia, din întâmplare, în Gara de Nord din Timişoara. L-au oprit, iar când i-au verificat actele în baza de date, au aflat că acesta este căutat pentru omor. "Bărbatul a intenţionat să ia un tren spre Serbia, din Gara de Nord din Timişoara", arată sursa citată.

Sorin Rogia îşi improvizase un adăpost într-un vagon dezafectat din perimetrul gării timişorene.

Preluat de poliţiştii din Bihor şi aflat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Sorin Rogia va fi prezentat astăzi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor care a luat măsura preventivă a arestării.

"În cadrul acestei proceduri se impune ca inculpatul să fie audiat, iar judecătorul, evaluând declaraţia acestuia în contextul probelor administrate şi al motivelor avute în vedere la luarea măsurii, urmează să dispună asupra arestării preventive şi a executării mandatului", a precizat procurorul Cotrău.

Anchetatorii spun că au "indicii temeinice" că Sorin Rogia, fiul unui medic orădean, l-ar fi  ucis cu mai multe lovituri pe Radu Bogdan, un bărbat de aceeaşi vârstă, 27 de ani. Cadavrul victimei a fost găsit pe 9 noiembrie, într-un parc din Oradea, îmbrăcat doar în lenjerie intimă şi acoperit de frunze. Poliţiştii şi procurorii bănuiesc că Radu Bogdan a fost ucis cu o zi înainte.

Au urmat mai multe zile de căutări a suspectului. Poliţiştii au verificat inclusiv clădiri dezafectate din Oradea, dar fără succes. Până luni seara.

Ştire în curs de actualizare.

Redactor: Bogdan Băcilă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri