Un "Popas" printre criminalişti. "Regele caricaturii" i-a învăţat pe poliţiştii bihoreni secretele portretelor infractorilor

Data publicării:
popas 121113

Popas i-a învăţat pe criminalişti secretele prinderii infractorilor cu ajutorul unei caricaturi. Cunoscut în toată lumea pentru talentul său Ştefan Popa a ajutat la capturarea mai multor răufăcători

Ştefan Popa Popas, caricaturist: "Se face un portret mască, care seamănă perfect cu poza, după care se face un portret din ceea ce descoperi, ochii care sunt oglinda sufletului, şi prin suprapunerea celor două portrete să-ţi dea un portret final."

Inspector Florin Lăzău, portretist criminalist: "Caricaturile sale esenţializează printr-o singură formă vizuală ceea ce nu poate fi rostit prin nenumărate cuvinte sau chiar discursuri întregi."

În 1995 a intrat în Cartea Recordurilor după ce a realizat 2772 de caricaturi color în zece zile şi zece nopţi. 
Anul acesta a prezentat la Vatican o expoziţie cu portrete de papi şi personalităţi ale lumii catolice. Maestrul a mărturist că are un singur regret: nu a avut ocazia să ofere o caricatură unui dictator.

"Tot ceea ce înseamnă metode şi mijloace pe care le folosim în criminalistică trebuie să fie cât mai aproape cu ceea ce se întâmplă în realitate", este de părere chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor.

reporter: Florina Fofiu
operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri