O vedetă din Ghana a cântat 126 de ore pentru a intra în Cartea Recordurilor

Data publicării:
Afua Asantewaa a cântat 126 de ore
Afua Asantewaa (foto) speră că maratonul „va fi o inspirație pentru toate femeile... să iasă din zona lor de confort”. Sursa foto: Facebook

O vedetă din Ghana a finalizat un maraton de cinci zile în care a cântat, aproape neîntrerupt, muzica țării sale. Afua Asantewaa, care este jurnalistă, producătoare TV, antreprenoare și fostă Miss, speră ca cele 126 de ore și 52 de minute de cântece să îi aducă oficial un record mondial Guinness, transmite BBC.

Cu o voce răgușită și învelită în steagul țării sale, ea a mulțumit fanilor veniți în capitala Accra special pentru maratonul artistei.

În mod evident epuizată, tânăra de 33 de ani abia își mai amintea ce zi e.

Afua Asantewaa a început maratonul muzical în Ajunul Crăciunului și a depășit acum un record anterior, când a cântat aproape 24 de ore, dar trebuie să aștepte să vadă dacă efortul ei va fi și recunoscut oficial.

Organizatorii au spus că Asantewaa a cântat timp de 126 de ore și 52 de minute. Conform regulilor stabilite de Guinness World Records, i s-a permis o pauză de cinci minute la fiecare oră sau 20 de minute după patru ore.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vorbind cu o voce tremurândă, Asantewaa, care este antreprenor și fostă regină a frumuseții, a declarat că speră că maratonul „va fi o inspirație pentru toate femeile... să iasă din zona lor de confort și să încerce noi oportunități... Când îți pui mintea la treabă, o poti realiza”.

Maratonul, care s-a transformat într-un adevărat spectacol, a atras un număr mare de urări și încurajări din partea fanilor, mai ales în ziua de Crăciun.

Printre cei care au venit să vadă încercarea de a doborî recordul s-au numărat și unele dintre cele mai mari vedete ale muzicii din țară, ca Stonebwoy, Shatta Wale și Sarkodie. Și vicepreședintele Ghanei, Mahamudu Bawumia, a venit, plus o mulțime de actori, actrițe și influenceri.

Ghanaian singer Afua Asantewaa Aduonum
sursa foto: Profimedia Images

Asantewaa a interpretat 125 de cântece alese din muzica natală, în genuri precum gospel, high-life și hip-life. Totul a făcut parte dintr-un efort de promovare a culturii țării ei.

Un DJ a ajutat-o cu partea instrumentală, iar ea a putut întrerupe cântatul în timpul sau între melodii doar pentru mai puțin de 30 de secunde. Oamenii i s-au alăturat și au dansat și cântat cu ea, dar Asantewaa a interpretat melodiile în spatele unui geam transparent, care o izola de mulțime, pentru a nu fi distrasă de zgomot.

Întreaga încercare de doborâre a recordului a fost filmată și au fost și numiți martori care vor depune un raport la Guinness World Records.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri