Un senator şi un deputat de Bihor au donat sânge, alături de studenţii medicinişti

Data publicării:
donare sange

Deputatul Sonia Drăghici şi senatorul Florian Bodog s-au prezentat sâmbătă dimineaţă la centrul de transfuzii din Oradea

"Contează doar inima și sângele și culoarea sufletului nostru care se îndreaptă către cei care sunt în suferință. O funcție oarecare nu-ți aduce nici un fel de beneficiu, dar un sprijin în momente dificile e cu siguranță benefic", consideră Sonia Drăghici, deputat PSD de Bihor.

"Încerc să transmit că viața este importantă, că indiferent de poziția pe care o avem e necesar să sprijinim aproapele nostru, să luptăm pentru viață și oameni", spune şi Florian Bodog, senator PSD de Bihor.

"Mi se pare un gest extrem de frumos pentru persoanele care au nevoie de sânge. Ideea de a salva o viață până la urmă mi se pare un gest caritabil", este de părere Andreea Balea, studentă.

"Indiferent că eşti deputat sau senator ori student, trebuie să donezi pentru ceilalţi", îndeamnă Daniela Rahotă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Cei doi parlamentari au fost alături de studenții mediciniști, care au răspuns inițiativei Clubului Femeilor Social-Democrate.

"În urma acţiunii din ianuarie, când colegii noștri au răspuns masiv cererii de sânge pentru colegul nostru Lucian Unița, am hotărât să repetăm această acțiune şi de ziua mondială a sănătății", spune Erika Mang, organizatoare a evenimentului.

"Acțiunea "Fii erou, dăruiește viață" reprezintă posibilitatea noastră de a demonstra că putem fi solidari și că ne pasă de semenii noștri", explică Lilla Debelka, organizatoare a evenimentului.

În România doar 1,7% din populație este înregistrată ca donator, față de 8-10 procente în țările Uniunii Europene. Numărul anual de doze, de 500 de mii, necesar bolnavilor din România nu este acoperit decât în proporție de 60%.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri