7 milioane de lei pentru reabilitarea Liceului „C.D. Loga"

Data publicării:
icon 7 milioane reabilitare Loga 201014

Lucrările de reabilitare a Colegiului Naţional „CD Loga" vor începe în următoarele săptămâni. În paralel, se va lucra şi la reparaţia acoperişului unităţii de învăţământ. Practic, întreaga clădire va fi modernizată.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: "Lucrări la acoperiş, zidărie, faţadă, interioare, săli de clasă, cabinete, un muzeu pe care liceul îl are. Absolut tot ce are în infrastructură liceul va fi reabilitat, modernizat, dezvoltat în cadrul acestui proiect şi inclusiv baza sportivă"

Proiectul mai prevede lucrări la structura de rezistenţă a clădirii şi refacerea canalizării pluviale. Reabilitarea Colegiului "C.D. Loga" face parte dintr-un program de cofinanţare al autorităţilor locale împreună cu Uniunea Europeană. De proiect vor mai beneficia liceele "Nicolaus Lenau" şi "Lean-Louis Calderon".

"Proiecte care au avut licitaţiile făcute şi cel puţin ordinul de începere a lucrărilor deja dat. Avem trei licee care au fost pregătite de municipalitate, licee care au trecut de pe finanţare locală pe finanţarea europeană", ne-a declarat Sorin Maxim directorul ADR Vest.

Peste 1.100 de elevi învaţă la Colegiul Naţional „C.D. Loga". În perioada lucrărilor, ei vor fi mutaţi în clădirile fostului Colegiul „Tudor Tănăsescu", actualul Colegiu "Ferdinand I", de pe strada Renaşterii.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Tibor Alasu
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri