Anchetă la ”Apele Române”. Verificările vizează relațiile comerciale cu firma soției președintelui CJT, Titu Bojin

Data publicării:
apele romane



Până în acest moment, nici omul politic, nicio soția lui nu au calitatea de martor ori de inculpat. În prima fază, sunt verificați cei care a căror nume și semnături apar pe aceste contracte.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, susține că nu e nimic în neregulă cu contractele încheiate de ”Apele Române” cu firma soției sale, că au fost contracte câștigate prin licitație. Titu Bojin afirmă că nici el, nici soția sa nu au fost sunați de procuror, iar ancheta i se pare ”ciudată”.

Firma a câștigat prin licitație dreptul să închirieze două luciuri de apă în județ, folosite în scopuri piscicole. ”Nici eu, nici soția, nici fiul meu nu am comis acte de evaziune fiscală”, afirmă Titu Bojin. Dealtfel, în acest moment, spune el, firma nu mai aparține familiei președintelui CJT, fiind vândută.

UPDATE. Angajații ”Apelor Române” au afirmat, la audieri, că trebuiau să verifice stadiul în care se aflau acele luciuri de apă și ce investiții s-au făcut în zonă. Au primit documente care atestau efectuarea unor lucrări, dar n-au apucat niciodată să le verifice, pentru că existau presiuni asupra lor. În anchetă va fi audiat și contabilul șef al Administrația Bazinală de Apă Banat, care este contabil și la firma care a câștigat luciurile de apă.

Reporter: Gerhard Ernst/Sorina Covlea
Operatori: George Ștefăniță / Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri