Castelul de la Bulci, mai bine vândut, decât recondiţionat

Data publicării:
castel prima

O investiţie, chiar dacă s-ar obţine fonduri europene, ar fi dificil de administrat la această distanţă, aşa că probabil se va propune Consiliului Local valorificarea acestui imobil.

Conform evaluărilor făcute, reparaţiile ar costa între două şi trei milioane de euro în timp ce toată proprietatea, ce include pe lângă castel şi un parc de aproape 9 hectare, valorează doar 150.000 de euro.

 
”În condiţiile în care arată astăzi castelul, mi-e greu să cred că vor fi potenţiali investitori care să refacă ceea ce a fost odată”, ne-a declarat Ion Micurescu, primarul comunei Bata.

Reconstrucţia castelului, indiferent pe banii cui s-ar face, este aşteptată de localnici: ”Să construiască, să facă ce trebuie făcut, loc de muncă pentru oameni este destul”.

 
”Orice destinaţie ar avea acest castel, fie infrastructură turistică, de artă, de vânătoare, orice ar fi benefic pentru comunitatea noastră, ar crea locuri de muncă”, ne spune Ion Micurescu.

Urmaşii familiei de nobili care au deţinut castelul de la Bulci, înainte de naţionalizare, au încercat fără succes să redobândească în justiţie dreptul de proprietate asupra domeniului. Aceeaşi familie a mai deţinut în zonă un castel care, în prezent, serveşte drept spital de boli psihice.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri