Hunedoara dă un nou campion mondial la box. Cosmin Gîrleanu, de la CSȘ Hunedoara, a cucerit aurul la juniori, în Rusia

Data publicării:
box

Boxul românesc are un nou băiat de aur. Pugilistul hunedorean Cosmin Gîrleanu a câștigat titlul mondial la turneul final dedicat juniorilor, ce a avut loc la Sankt Petersburg, în Rusia.

La doar 16 ani, elevul pregătit de maestrul Ilie Captari a trecut în ultimul act al categoriei de 46 de kilograme, la puncte, 3-0, de americanul Jesse Rodriguez și este primul român care obține titlul mondial la nivel de juniori, după 10 ani. Ultimul pugilist aflat în această situație a fost timișoreanul Flavius Biea, trecut acum la profesioniști. Până să ajungă în finală, Cosmin și-a dominat toți adversarii care i-au ieșit în cale: patru la număr.

Cosmin Gîrleanu nu este la prima ispravă de acest gen din carieră, el fiind şi vicecampion continental, titlu obținut tot anul acesta, la Europenele desfășurate la Lvov, în Ucraina, la finele lunii mai. Alături de sportivul hunedorean, pe podiumul mondial din Rusia s-a mai aflat și prahoveanul Alberto Biro, care a obținut bronzul, la 75 de kilograme. 11 sportivi români au participat la turneul final al juniorilor.

Redactor: Claudiu Sav
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri