Institutul Oncologic prinde contur

Data publicării:
n18 20institutul 20oncologic 20prinde 20contur 20121212-38313

Intenţia autorităţilor locale la începutul lucrărilor, mai precis în 1994, era ca Timişoara să aibă un spital municipal la cele mai înalte standarde. După ce timp de 19 ani, imobilul a schimbat mai mulţi proprietari, anul trecut clădirea a revenit Direcţiei de Sănătate Publică. Procesul de predare primire de la primărie la DSP s-a semnat însă cu scandal. Peste 700 de geamuri termopan lipseau, iar paguba se ridica la 300 de mii de euro. Ancheta deschisă de mai bine de un an de poliţişti bate pasul pe loc.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş refuză să comenteze pe marginea subiectului, precizând că este responsabilitatea primăriei şi a poliţiştilor. Fostul ministru al sănătăţii, Cseke Attila, a trecut peste scandal şi a mers mai departe cu planurile de ridicare a Institutului Oncologic. A alocat 1 milion de lei numai pentru studiul de fezabilitate.

Actualul ministru, Raed Arafat, a fost informat despre stadiul demersurilor şi a promis că banii necesari finalizării construcţiei, vor veni în Timiş la începutul anului viitor. Imobilul ce va găzdui viitorul Institut Oncologic are o suprafaţă de aproape 24 de mii de metri pătraţi şi o capacitate de 315 paturi. Este suficient spaţiu astfel că toate secţiile de oncologie din Timişoara ar putea fi mutate acolo.

Unitatea medicală va avea o infrastructură modernă, aparatură de ultimă generaţie şi dotări la standarde internaţionale.

Dacă se alocă banii necesari, şi anume o sumă care se ridică la câteva milioane de euro, în aproximativ doi ani Institutul de Oncologie ar putea prinde contur. În acest moment secţiile Spitalului Muncipal unde pot fi trataţi adulţii, au o capacitate de puţin peste 100 de paturi. Potrivit statisticilor, în judeţul Timiş, există în prezent peste 15 mii de bolnavi de cancer, însă în capitala Banatului vor fi trataţi şi pacienţii din judeţele limitrofe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri