La ISU ”Banat” al județului Timiș se colectează ajutoare pentru persoanele afectate de inundații

Data publicării:
inundatii 2



Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, sâmbătă, că ministrul Radu Stroe, se va deplasa în Galați împreună cu secretarul de stat Cătălin Chiper, coordonator al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru a evalua situația cetățenilor din zonele afectate, precum și de stadiul activității de distribuire a ajutoarelor către populație.

Ministrul afacerilor interne se va interesa și de angajații MAI care, de 48 de ore, sunt în misiune, în teren, ajutând persoanele evacuate din locuințe și cele ale căror gospodării au fost inundate.

Peste 600 de angajați ai MAI – pompieri, jandarmi și polițiști – acționează și la această oră pentru evacuarea apei și aluviunilor din locuințele și curțile populației din Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri și Cuca, anunță MAI.

Totodată, jandarmii și pompierii aflați în zonele afectate sprijină acțiunea de distribuire către populație a ajutoarelor trimise în zonă. Ajutoarele care nu au fost distribuite populației au fost depozitate în incinta primăriilor, paza acestora fiind asigurată cu efective de jandarmi.


Inundațiile au afectat sute de locuințe din acest județ, iar nouă persoane și-au pierdut viața, încă una fiind dată dispărută. CITEȘTE: Sute de locuințe inundate în Galați. Hidrologii au prelungit codul portocaliu până mâine

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri