Mere în școli, premieră în Timiș. CJT a încheiat un contract pe patru ani pentru distribuirea fructelor

Data publicării:
mere prima

Mare le-a fost bucuria elevilor când, în pauza de masă, pe lângă lapte și corn, au primit și mult așteptatele mere:
”E foarte bun. Și delicios”, - Ai mai primit la școală până acum mere? ”Nu”, - Dar ce ai primit? ”Biscuiți și corn cu lapte”.
”Ne bucurăm. E o surpriză plăcută”.

”Faceți-vă acest obicei, foarte sănătos, de a spăla fructele pe care le consumați cu tot cu coajă înainte de a le mânca. E foate important”.

Deși despre distribuirea merelor în școli s-a discutat și în anul școlar 2013-2014, elevii au rămas fără fructe. Niciun producător nu s-a înscris la licitația organizată de Consiliul Județean Timiș.

”Am și uitat de când ținem socoata. De cel puțin jumătate de an am tot auzit că în alte județe se distribuie mere, dar până acum copiii nu au beneficiat de prezența fructului”, ne-a declarat Crina Rusu, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale Nr. 30.

”Noi am demarat licitația din timp. În prima fază nu am avut niciun participant, nu se încadrau în condițiile solicitate. Într-un final am reușit, chiar săptămâna trecută am încheiat contractul privind distribuția mărului îș școli și copiii vor beneficia de acest contract”, ne-a precizat Călin Dobra, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Asta înseamnă că timp de cel puțin patru ani, elevii vor primi în fiecare zi de școală câte un măr. Potrivit programului guvernamental, preţul maxim posibil care se poate plăti pentru un măr este 0,37 de lei.

Mere stricate sau mici cât nucile pentru elevii din Dolj şi Olt  

Reporter: Raluca Popa / Caterina Ledrer
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri