Primarul Timişoarei nu mai vrea parcări ecologice. Cele peste 2.000 de locuri cu iarbă vor fi înlocuite cu beton

Data publicării:
parcari eco

Timişorenii nici nu vor să audă de ideea primarului:

”Nu sunt de acord cu asta. Nu sunt fiindcă şi în străinătate e la fel”,
”Eu zic că nu e bine. Ar trebui să le lase aşa. Sunt bune parcările astea”,
”Bravo lui. Lucruri tot aşa bune? Bravo lui, ce să zic. Ne mirăm la România noastră?”.

Nici aleşii locali nu văd cu ochi buni iniţiativa primarului. Ba mai mult, dau de înţeles că este posibil ca de viitoarele parcări din beton să se ocupe chiar apropiaţi ai primarului.

”Sumele implicate sunt foarte mari şi o astfel de propunere trebuie să treacă prin Consiliul Local. Trebuie să ne interesăm să vedem dacă nu cumva unii sponsori au făcut nişte investiţii în domeniul acesta a staţiilor de betoane”, afirmă Bogdan Herzog, consilier local.

Fosta administraţie locală a început construirea parcărilor ecologice în Timişoara în 2009. În total, au fost realizate 85 de astfel de spaţii în care şoferii îşi pot lăsa maşinile şi unde creşte şi iarbă. Primarul Nicolae Robu spune, însă, că acestea nu au fost realizate corespunzător:

”Sunt un fiasco. Ele sunt o sursă de noroi, nu stau acele pavele, sunt total total nereuşite. De îndată ce se desfiinţează cele ecologice se fac parcări propriu-zise”.

Primarul susţinea, însă, la începutul mandatului său că va păstra şi va întreţine parcările ecologice şi că se gândeşte şi la construirea unora supraetajate. S-a răzgândit, între timp, aşa că va aloca alţi bani din bugetul local pentru a desfiinţa un obiectiv al fostei administraţii, la fel cum s-a întâmplat luna trecută cu cele șapte bazine din parcul Bucovina.

UPDATE. Parcările ecologice necorespunzătoare, desfiinţate la cererea cetăţenilor

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a ţinut să menţioneze că administraţia pe care o conduce nu va desfiinţa toate parcările ecologice din oraş. Mai exact, vor fi eliminate numai spaţiile de staţionare neîntreţinute şi numai la cererea locuitorilor din zonă.

„Vom desfiinţa doar acele aşa-numite parcări ecologice care ne solicită cetăţenii să le desfiinţăm, pentru că sunt total necorespunzătoare, şi nu investiţia respectivă în bloc”, a ţinut să precizeze Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri