PNL Timiș l-a ales pe Nicolae Robu să candideze din nou pentru Primăria Timișoarei. Fostul primar este urmărit penal de DNA

Data actualizării: Data publicării:
Alin Nica, președintele Organizației PNL Timiș si nicolae robu
Candidatura lui Robu trebuie validată şi de Biroul Politic Naţional al PNL. Foto: Nicolae Robu/ Facebook

Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş l-a votat pe Nicolae Robu drept candidat al partidului la Primăria Timişoara, transmite publicația locală DeBanat. Candidatura lui Robu trebuie validată şi de Biroul Politic Naţional (BPN) al partidului. 

Candidatura lui Robu a fost decisă într-o şedinţă PNL condusă de șeful organizației județene, Alin Nica. Liberalii au supus la vot candidatura lui Robu, iar votul a fost în unanimitate în favoarea acestuia. 

Dacă se va considera că votul din Biroul politic județean a fost statutar, Robu mai trebuie să treacă un obstacol pentru a fi candidat oficial: candidatura lui trebuie să fie validată şi de Biroul Politic Național al PNL, fiind vorba de primăria unui municipiu reşedinţă de judeţ. 

Alin Nica, președintele Organizației PNL Timiș, a declarat că liberalii au comandat trei sondaje și în toate Nicolae Robu a ieșit pe primul loc. 

Fostul primar Nicolae Robu, în vârstă de 68 de ani este urmărit penal de DNA. Dosarul are legătură cu emiterea unei autorizații de construire, iar fostul primar din Timișoara este vizat, împreună cu mai mulți foști subordonați. 

Nicolae Robu a fost ales primar al municipiului Timişoara în anul 2012 şi în anul 2016, însă în anul 2020, când a candidat pentru cel de-al treilea mandat, a pierdut în faţa actualului edil, Dominic Fritz (USR).

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri