RUGBY. Victorie de serviciu cu Dinamo

Data publicării:
victorie saracens dinamo

Cu un 15 în care nu s-a regăsit niciun jucător care a evoluat sâmbătă în manșa tur a barajului pentru accederea în Challenge Cup, împotriva celor de la Calvisano, Timișoara Saracens n-a avut emoții în fața grupării bucureștene. Jack Umaga a culcat primul mingea în terenul de țintă al oaspeților și tot el a dus scorul la 7-0, la 10 minute de la start. Dinamo a redus din diferență după o lovitură de penalitate transformată de Tudorel Bratu, însă Eugen Căpățână a mărit din nou ecartul, cu un eseu care avea să fie transformat de același Umaga.

La pauză s-a intrat cu 14-6, după ce Bratu a trimis printre bețe, dintr-o nouă penalitate. Startul actului secund a adus un reviriment din partea vizitatorilor, care au reușit primul lor eseu, prin Fili Lomani, însă Bratu a irosit șansa egalării, după ce a ratat transformarea și o lovitură de penalitate dictată ulterior. Prilej numai bun pentru gazde de a ieși din nou la rampă, grație unui eseu semnat de Cătălin Fercu – aflat la primele sale puncte după revenirea pe Bega și transformat de Samiu Muna.

Același Muna a urcat scorul la 24-11, Simote Lineli a redus din handicap, chiar înainte ca Timișoara să reușească al patrulea eseu, grație lui Viliami Moala.

„Nu a fost chiar un joc atât de ușor pe cât s-a părut. Am avut în prima echipă mulți jucători noi, debutanți în primul 15, însă s-au achitat foarte bine de sarcini și merită felicitați pentru asta”, spune Viliami Moala, de la Timișoara Saracens.

Dinamo a avut o ultimă zvâcnire în final, printr-un dropgol semnat de Simote, însă tot Timișoara a avut ultimul cuvânt, Cătălin Fercu transformând, cu ajutorul transversalei, o lovitură de pedeapsă, spre mulțumirea lui Grainger Heikell, care s-a declarat mulțumit de aportul adus echipei de către juniorii trimiși în teren.

„Sunt mulțumit de modul în care au au răspuns provocării și de ceea ce au arătat în teren. E un aspect pozitiv pentru viitorul echipei, pentru creșterea valorică a lotului pentru că pot pune o presiune pe jucătorii consacrați”, a declarat, la final, Grainger Heikell antrenorul celor de la Timișoara Saracens.

„Orice meci e o șansă bună pentru noi. Trebuie doar să arătăm, la antrenamente și în teren, că vrem și merităm să fim alături de ei”, a precizat și juniorul  Marius Simionescu.

„Știam jocul Timișoarei, știam că vor juca în același sistem. Ne-au surprins cu noutățile și cu jucătorii tineri care au intrat pe teren. Ați văzut că au fost momente în care noi am greși așa fără niciun fel de presiune”, a explicat și tehnicianul dinamoviștilor, Mihai Demci.

Sâmbătă, Saracens intră din nou în iarbă, în deplasare, pe terenul celor de la Universitatea Cluj, într-un joc ce va conta pentru etapa a 5 a a grupei I valorice a Cupei României.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri