Se caută un nou constructor pentru a repara clădirea Liceului ”Nikolaus Lenau” din Timișoara

Data publicării:
schele lenau

Cei aproape 800 de elevi ai liceului sunt nevoiţi să treacă în fiecare zi printre schele, ca să ajungă în sălile de clasă. Iar asta se întâmplă de aproximativ un an.

Firma care a câștigat licitația şi ar fi trebuit să renoveze în totalitate clădirea Liceului „Nikolaus Lenau" a intrat în insolvență. În consecinţă, lucrările au fost oprite. Conducerea unităţii de învăţământ este nemulţumită de condiţiile în care învaţă elevii. Nici tinerii nu sunt tocmai încântaţi: „Gălăgie a fost, acuma asta este. Dar a fost praf, groaznic de mult praf, ceea ce nu se poate evita o dată ce se lucrează", „Pe mine m-a deranjat în primul rând praful. Şi geamurile care nu au fost, am avut folii la geamuri şi lemne. Asta a fost cel mai deranjant", „Este bine că nu e frig în clase. E frig puţin pe holuri".

„Evident sunt afectaţi de aceste neajunsuri. Nu am putut folosi sala de sport. Accesul în curtea interioară este interzis în continuare din moment ce e un loc destul de accidentat, iar coridoarele fiind cu nailon în geam, ne bucurăm că avem o iarnă blândă", ne-a declarat Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau" Timişoara.

Primăria caută acum un nou constructor care să finalizeze reabilitarea. „Contractul cu firma a expirat şi nu s-au ţinut de termenul de execuţie. Sigur că mai sunt multe lucrări de executat la Lenau. Stadiul la care s-a terminat contractual este undeva la 40% din lucrări", ne-a precizat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Fondurile pentru renovare au fost obţinute printr-un împrumut de la guvernul german. Reabilitarea are loc după 10 ani în care autorităţile locale n-au investit niciun ban pentru a le oferi elevilor condiţii mai bune de studiu.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri