Teoretic, biletele RATT pot fi cumpărate direct de la şofer sau vatman. Din păcate, doar teoretic 

Data publicării:
N16 BILETE icon

Pe pagina de internet a regiei este scris, de mai bine de un an, că tichetele de călătorie pot fi cumpărate direct din tramvai sau din autobuz. De asemenea, există şi o hotărâre de consiliu local aprobată în acest sens. În schimb, vatmanii cu care am discutat nu înţelegeau de ce sunt întrebaţi dacă vând bilete. Reprezentanţii RATT au o explicaţie pentru acest lucru. Spun că au renunţat la idee pentru că dacă ar fi pus-o în practică, regia ar fi avut cheltuieli suplimentare, iar şoferii şi vatmanii pierdeau timp pe traseu.

"E vorba despre un proiect-pilot al Regiei Autonome de Transport Timișoara, pe care noi am vrut să-l inițiem în urmă cu mai bine de un an de zile, dar am ajuns la concluzia că ar fi fost o investiție care nu s-ar fi meritat", ne-a informat Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al RATT.

Printre timişoreni, părerile sunt împărţite. Cei mai mulţi spun că şi-ar fi dorit să aibă această posibilitate, chiar dacă biletul cumpărat direct din mijlocul de transport ar fi fost de două ori mai scump: "Ma gândesc ca e o idee bună, mai ales că, la o anumită oră, din câte știu, de la ora șase, se închid tarabele", "Da, de ce nu?! Normal, când nu am timp, dacă aș cumpăra de acolo, ar fi ok. De multe ori nu am timp. Și dacă e chiar la vatman sau șofer, e ok","E mult mai modern decât să-ți cumperi bilet de la chioșcurile de bilete".

Potrivit RATT, comparativ cu anul trecut, în 2013 s-au vândut mai puţine bilete. Astfel, dacă în prima parte a lui 2012 s-au cumpărat peste 350.000 de bilete, anul acesta s-au vândut doar 234.000 de bilete.

reporter: Sorina Covlea
operator: D. Șoșdean/ T. Alasu/ A. Lungu
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri