Leac pentru hoți. 12 camere de supraveghere au fost montate în comuna Darova

Data publicării:
leac pt hoti
Administrația unei comune din județul Timiș a găsit soluția potrivită ca să scadă numărul infracțiunilor care aveau loc în localitate. Primăria Darova a montat un sistem de supraveghere video, prin fibră optică. Asfel fiecare strada care se intersectează cu șoseaua principală este atent monitorizată. Sistemul a fost montat de o lună și jumătate, iar de atunci nu a mai fost înregistrată nici o infracțiune. Hoții însă s-au reorientat și și-au mutat "cartierul general" în localitățile învecinate, dar care nu au camere de supraveghere.

„Mașina se poate opri, se poate lua numărul ei, și automat se poate identifica persoana care a trecut prin acea zonă sau dacă într-un anume interval de timp este necesar să cunoaștem ce mașini au trecut pe acolo, în cazul în care există un eveniment în localitate.”

Nici un ac nu mai cade în comuna Darova din județul Timiș, fără ca autoritățile să nu afle. Cele 12 camere de supraveghere montate în localitate acoperă aproximativ 1,5 km și mai multe intersecții. Informațiile video sunt stocate pentru 6 luni, timp în care poliția poate solicita în orice moment ajutor pentru identificarea autorilor unor fapte penale.

„Poate lua numerele de la mașină, fizionomia anumitor persoane care trec în raza de acțiune a lor, am putea spune că e într-adevăr de speriat”, spune Sorin Tilihoi, primarul comunei Darova.

Rezultatele nu au întârziat să apară. De o lună și jumătate, în Darova, nu a fost comisă nici o infracțiune. Anul trecut, în aceeași perioadă, erau deja înregistrate 5 furturi din locuințe. Acum însă, pare că hoții și-au mutat locul de operare în comunele învecinate, care nu se bucură de un astfel de sistem de supraveghere. 6 tentative de furt au fost înregistrate în zonă din decembrie, anul trecut.

„Deja au fost prea multe furturi, acum vreo 2 ani de zile, încă trebuiau puse mai demult.”

„S-au întâmplat cam multe, multe probleme din-astea cu casele. Mulți sunt plecați, casele sunt libere și oamenii ca să trăiască trebuie să facă ceva.”

„Au fost incidente? Înainte da. Au fost accidente, bătăi, au fost mai multe.”

Sistemul de supraveghere video din Darova a costat aproximativ 70 de mii de lei, bani primiți de comună la ultima rectificare bugetară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri