Marş antidrog, pe role şi biciclete

Data publicării:
mars antidrog
Marş antidrog inedit la Timişoara! Peste o sută de persoane au urcat pe biciclete, role sau trotinete şi au pornit la plimbare prin oraş. Totul, pentru a spune NU consumului de droguri şi pentru a le arăta tinerilor că există şi moduri sănătoase de a petrece timpul liber. Participanţii au putut şi să testeze ochelarii care îţi arată cum te simţi după consumul de stupefiante.

Aproximativ 100 de persoane au spus NU drogurilor şi DA unui stil de viaţă sănătos, la Timişoara.

"Cred în această campanie, am sprijinit-o de la început şi spre să aibă efectele dorite de noi. Care sunt? Să se reducă consumul de droguri din rândul liceelor şi a tinerilor de fapt."

"Pentru a opri oamenii de a se mai droga. Ce ştii despre consumul de droguri? Că face foarte rău sănătăţii."

"E nociv şi cauzează numai probleme. Distruge vieţi, distruge copilării, distruge tinereţi. Aşa că: Nu drogurilor!"

Cei prezenţi au avut ocazia să testeze şi ochelarii care îţi arată cum este să fii drogat.

"Nu ştiu ce văd, dar am palpitaţii. Se vede dublu, se vede ca şi cum eşti confuz, eşti ameţit."

"Cu acei ochelari putem să simulăm efectele consumului de droguri şi astfel să vedem la ce riscuri ne expun", a explicat Cristian Grădinaru - organizator.

Potrivit Centrului Antidrog din Timiş, fenomenul consumului de stupefiante este în creştere, iar tinerii încearcă drogurile de la vârste tot mai fragede. Chiar şi de la 13 ani, spun specialiştii care se ocupă de prevenire şi consilere.

"Cei mai mulţi tineri consumă canabis şi într-un procent mai mic substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. Sunt drogurile cele mai cunsumate pentru că produc efectele care sunt urmărite de tineri şi anume de a fi în centrul atenţiei, de a fi înconjuraţi de prieteni, de a socializa. Tocmai la aceste efecte noi venim cu contraoferte, cu un stil de viaţă sănătos", spune Adela Şleam - purtătorul de cuvânt al Centrului Antidrog Timiş.

Timișul se află pe un loc fruntaș în țară la consumul de droguri. Conform celui mai recent raport al Agenției Naționale Antidrog, fenomenul a luat amploare în întreaga țară, însă circa 70 la sută din cazuri sunt înregistrate în Timiș, Cluj, Mureș, Constanța și București. Iar în ceea ce privește piața stupefiantelor, traficul este concentrat în București, Timiș și Constanța.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri