Alergia la frig - cauze, prevenire și tratament

Data publicării:
dr. Adriana Cămuescu
Dr. Adriana Cămuescu

Frigul poate agrava sau produce o serie de boli. În afară de clasicele viroze sau gripe, mulți oameni suferă și de alergie la frig. Cum se manifestă și ce avem de făcut, ne spune dr. Adriana Cămuescu, medic primar Alergologie și imunologie clinică.

Alergia la frig este numele generic dat unei reacții alergice pe care organismul o dezvoltă în urma expunerii la frig. Principala manifestare a acestui tip de alergie este urticaria, o reacție a pielii manifestată prin mâncărimi, eritem și apariția unor insule bine delimitate, înconjurate de un halou albicios. Mecanismul prin care apar aceste manifestări este unul alergic și severitatea acestei reacții poate varia mult de la o persoană la alta.

Persoanele care suferă de alergii trebuie să se adreseze către medicul alergolog, pentru un diagnostic corect al bolii, pentru determinarea cauzei exacte și pentru stabilirea unui plan corect de management pe termen lung și de tratament al episoadelor acute. În cazul alergiei la frig, trebuie evitată expunerea directă la temperaturi scăzute, dar și expunerea pielii la apă la temperaturi scăzute.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri