Care este rolul medicului neonatolog la momentul nașterii și complicațiile care pot apărea

Data actualizării: Data publicării:
dr cornelia preda
Dr. Cornelia Preda, medic primar neonatologie

După naştere, nou-născuţii se pot confrunta cu diverse evenimente legate de sănătate. Fie că vorbim de bebeluşi născuţi la termen sau prematuri, primele minute de viaţă sunt atent monitorizate de medicul neonatolog. Ce urmăresc medicii la venirea pe lume a copilului, discutăm cu dr. Cornelia Preda, medic primar neonatologie.

Imediat după naștere, bebelușul este preluat de medicul neonatolog, pentru un consult de specialitate, care include și calcularea scorului Apgar. Acesta măsoară modul în care nou-născutul s-a adaptat la viața extrauterină și ia în calcul mai mulți factori: culoarea pielii, puls, răspunsul la anumiți stimuli, tonus muscular și respirație. La nevoie, neonatologul îi acordă micuțului îngrijiri medicale și poate recomanda internarea în terapia intensivă.

În anumite cazuri, nou-născutul se adaptează mai greu la noul mediu și pot să apară unele complicații, de aceea este important ca nașterea să aibă loc într-o maternitate care să aibă și o secție de terapie intensivă neonatală, cu aparatură performantă și personal medical bine pregătit, gata să intervină în orice situație, pentru stabilizarea bebelușului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri