Care pot fi cauzele unei nașteri premature și cum poate fi prevenită

Data actualizării: Data publicării:
dr alice barbu
Dr. Alice Barbu, medic specialist obstetrică-ginecologie

Chiar şi când gravida este urmărită corect în timpul sarcinii de către medic, nu este exclusă producerea unei nașteri premature. Există mai mulţi factori de risc pentru travaliul prematur. Ce este de făcut în aceste condiţii şi dacă naşterea înainte de termen poate fi prevenită, aflăm de la dr. Alice Barbu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

În cazul unui travaliu prematur, care apare înainte de împlinirea celor 37 de săptămâni de sarcină, experiența echipei medicale este esențială pentru o gestionare corectă a situației și prevenirea complicațiilor. De aceea, este recomandat ca nașterea să aibă loc într-o maternitate modernă, multidisciplinară, unde gravida să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale, din partea unor medici foarte bine pregătiți și cu mare experiență.

Un bebeluș care vine pe lume înainte de termen are nevoie de o perioadă de adaptare la viața extrauterină în care să beneficieze de îngrijiri speciale. Pentru ca evoluția nou-născutului să fie una favorabilă, părinții trebuie să se orienteze către o maternitate care dispune de o secție de terapie intensivă neonatală dotată la cel mai înalt nivel.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri