Ce importanță are chirurgia minim invazivă în infertilitate

Data publicării:
dr horia cioflan
Dr. Horia Cioflan, medic primar Obstetrică-ginecologie

Frecvent folosită în ginecologie, chirurgia robotică are un rol important în tratamentele pentru infertilitate. Afecţiunile care conduc la imposibilitatea obţinerii unei sarcini, precum endometrioza, pot fi tratate minim invaziv. Mai multe ne spune dr. Horia Cioflan, medic primar Obstetrică-ginecologie.

Intervențiile de chirurgie robotică în ginecologie au un rol important în prevenirea infertilității, pentru că permit tratarea eficientă, minim invazivă, a unor afecțiuni care scad șansele obținerii unei sarcini. Una dintre cele mai frecvente operații de acest fel este miomectomia pentru îndepărtarea fibromului uterin, boală care afectează fertilitatea și crește riscul de avort spontan sau de naștere prematură. În urma unei operații robotice, riscul de infecție sau sângerare este mult redus, iar cicatricile rezultate la nivelul uterului sunt de mici dimensiuni, astfel încât nu afectează o sarcină ulterioară.

În cazul în care infertilitatea s-a instalat deja, chirurgia robotică poate ajuta la tratarea cauzelor care au dus la această problemă. Spre exemplu, operațiile minim invazive asistate robotic pot fi folosite pentru a elimina aderențele pelvine – țesut cicatriceal rezultat în urma unor intervenții chirurgicale mai vechi sau a unor inflamații, dar și pentru chisturile sau tumorile ovariene, care pot să afecteze ovulația. De asemenea, robotul chirurgical poate fi folosit și pentru tratarea endometriozei, una dintre afecțiunile care provocă infertilitate.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
dr stefan voiculescu
Când și de ce trebuie extinsă operația pentru cancerul de sân
sanador 14 mai
Care sunt pericolele infecției cu HPV
sanador
Cum sunt tratate modern neoplasmele uterine
artroplastie_sold_sanador
„În sfârșit, pot duce o viață normală, fără dureri!”
sanador 10
Cum se realizează tratamentul modern al bolii Parkinson
Partenerii noștri