Premieră în chirurgia cardiacă minim invazivă, în România: Valvă aortică implantată la un spital privat din Capitală

Data actualizării: Data publicării:
dr victor costache
Prof. Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară

În premieră pentru România, la un spital privat din Capitală, s-a efectuat implantarea prin chirurgie minim invazivă endoscopică a unei valve aortice fără suturi. Am vorbit despre intervenție cu Prof. Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară, medicul care a condus echipa care a realizat această premieră.

În prezent, cele mai multe operații complexe de chirurgie cardiovasculară pot fi realizate prin proceduri minim invazive, fără deschiderea sternului și fără incizii de mari dimensiuni. Astfel, pacientul va suporta mai ușor operația, se va recupera mult mai repede, iar riscul apariției unor complicații este redus semnificativ. Este însă necesar ca astfel de intervenții să se desfășoare în centre cu multă experiență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, pentru a obține cele mai bune rezultate.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile cardiovasculare se realizează într-un nou bloc operator complet digitalizat, dotat cu o sală hibridă mobilă, unde pot fi realizate intervenții de chirurgie cardiacă și proceduri de cardiologie intervențională, la același pacient, de către aceeași echipă medicală, în același timp operator. Această infrastructură operatorie constituie o premieră pentru sistemul medical din România.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri